دومینیکا پاسپورت

چهل و سومین سالگرد استقلال دومینیکا

فهرست محتوا

چهل و سومین 

سال استقلال دومینیکا  در تاریخ ۳ نوامبر جشن گرفته شد . کشور دومینیکا با ۷۵۱ کیلومتر مربع وسعت در آمریکای مرکزی و شرق دریای کارائیب واقع شده است. این جزیره یک آتشفشان دارد، آبشار‌های زیبایی در آن به چشم می‌خورند و سه چهارم محیط آن از جنگل‌های بارانی پوشانده شده است.

اقتصاد این کشور به‌طور عمده به کشاورزی، گردشگری و تولید وابسته است. واحد پول دومینیکا دلار کارائیب شرقی، زبان اصلی این کشور انگلیسی و پایتخت آن روسو است.

در ادامه با تاریخچه و چهل و سومین سالگرد استقلال دومینیکا بیشتر آشنا می‌شویم. تا انتها با ما همراه باشید.

تاریخچه دومینیکا

کریستوف کلمب در سال ۱۴۹۳ هنگامی‌که عازم اسپانیا بود، این جزیره را کشف کرد و نام آن را دومینیکا گذاشت. در سال ۱۶۹۰ اولین گروه فرانسوی به این جزیره مهاجرت کردند.

دومینیکا از سال ۱۷۱۵ تا پایان جنگ هفت ساله در سال ۱۷۶۳ مستعمره فرانسه بود. سپس سال ۱۷۶۳ یک گروه اعزامی بریتانیایی علیه این کشور وارد جنگ شدند و جزیره را همراه با چند جزیره دیگر کارائیب از فرانسوی‌ها گرفتند. سپس از سال ۱۷۶۳ تا ۱۹۷۸ مستعمره انگلیس شد. اما در سال ۱۹۷۸ از استعمار انگلیس خارج و به یک کشور مستقل تبدیل شد.

در حال حاضر دومینیکا حدود ۷۲۰۰۰ نفر جمعیت دارد که در یک منطقه ۳۷۰۰ هکتاری در ساحل شرقی این جزیره ساکن هستند. نزدیک‌ترین همسایگان این جزیره جزایر فرنچ و ماری گالانت در شمال و مارتینیک در جنوب است.

مطالعه بیشتر : تاریخچه دومینیکا

چهل و سومین سالگرد استقلال دومینیکا

جمهوری دومینیکا چهل و سه سال پیش در سوم نوامبر ۱۹۷۸، دقیقا چهارصد و هشتاد و پنج سال بعد از دریافت نام خود از کریستف کلمب در مسیر جدیدی به‌عنوان یک جمهوری مستقل در میان کشور‌های مشترک‌المنافع آغاز به کار کرد و پاتریک جان نخست وزیر آن شد.

این کشور روز چهارشنبه ۳ نوامبر سال ۲۰۲۱ در ساعت ۳ بعد از ظهر در مرکز کنفرانس وزارت امور خارجه خود چهل و سومین سالگرد روز استقلالش را با مردم اطراف جزایر کارائیب و رعایت تدابیری برای جلوگیری از پخش ویروس کرونا، با شور و شوق بسیاری جشن گرفت. این جشن همزمان به شکل زنده از شبکه‌های اجتماعی و رادیو پخش شد.

نخست وزیر روزولت پیامی سرشار از تبریک را برای شهروندان خود در اکانت فیسبوک نوشت. او در این پیام گفت «من برای تمام اهالی دومینیکا در داخل و خارج از کشور، روز استقلال شادی را آرزو می‌کنم.» شعار امسال این مراسم «سلامتی ما، میراث ما، هدف ما و آینده ما» بود.

چارلز ساوارین مراسم اعطای جوایز Meritorious را برگزار کرد که این جایزه بزرگترین جایزه کشور دومینیکا است و در آن به افراد گروه برنامه توسعه سازمان ملل متحد جوایزی داده شد.

از گروه‌هایی که این جایزه را دریافت کردند می‌توان به کادر درمان، نیروی پلیس این کشور، آتش‌نشانی، رانندگان آمبولانس‌ها و گمرک اشاره کرد.

همچنین لورن بانیس رابرتز دیپلمات دومینیکا، تاجر پاول اینسلی گرین و بنیاد یادبود ماریا هولدر جایزه sisserou را دریافت کردند.

دکتر کارلا بارنت دبیر کل جامعه کارائیب ضمن تبریک سالگرد استقلال این کشور اشاره کرد که موضوع جشن یک شعار بزرگ برای اهالی دومینیکا است تا در این دوره بحرانی فعالیت‌های جمعی خود را برای مبارزه با بحران‌ها و حفظ هویت منحصر ‌به‌فرد این کشور را بیشتر کنند و همین راه را ادامه دهند.

همچنین او اضافه کرد که دبیر کل جامعه کارائیب همیشه دنبال تعامل فعال و ادامه‌دار این کشور برای پیشبرد روند انسجام جامعه است.

رهبران کشور‌های زیادی نیز چهل و سومین سالگرد استقلال دومینیکا را به رئیس جمهور آن تبریک گفتند.

آینده‌ای روشن در انتظار دومینیکا

دومینیکا در طول

۴۳

سال گذشته، با وجود چالش‌هایی که پیش رو داشته، توانسته است به عنوان یک کشور مستقل گام‌های موثری بردارد. امروزه با وجود منابع طبیعی، اقتصاد رو به رشد و مردمان کوشا، چشم‌انداز روشنی برای توسعه و پیشرفت همه جانبه این کشور وجود دارد. با تداوم همین روند، انتظار می‌رود دومینیکا در آینده‌ای نه چندان دور به یکی از کشورهای توسعه‌یافته منطقه تبدیل شود و جایگاه ویژه‌ای در میان کشورهای حوزه کارائیب به دست آورد.

 

آخرین اخبار

آخرین مقالات

مطالب پیشنهادی

مشاوره رایگان